Ontdek de leukste plekjes met de Bourgondisch Westerveld Rally

De eerste editie van de Bourgondisch Westerveld Rally vond plaats op zondag 24 oktober 2021.

Er kon tussen 09.00 uur en 11.00 uur op vier verschillende punten verspreid door de gemeente Westerveld gestart worden. Deze startpunten kwamen niet zomaar uit de lucht vallen, want het zijn enkele horecabedrijven die pré-corona ook op het foodplein stonden van het gelijknamige  culinaire evenement wat al drie jaar achter elkaar heeft plaatsgevonden in het laatste weekend van september.

Helaas konden we nog steeds niet met alle horecabedrijven een evenement met één groot gezamenlijk foodplein organiseren en daarom werd deze rally gehouden. De speciaal uitgezette route ging langs de meeste horecagelegenheden in de gemeente Westerveld.

Het idee achter de rally was op dezelfde wijze ontstaan als de online proeverijen en workshops die in de winter van 2020/2021 zijn gehouden onder het motto: als het niet gezamenlijk kan op locatie dan maar online of onderweg, als het maar met elkaar is.

De deelnemers startten op één van de vier aangegeven locaties met koffie of thee en wat lekkers om vervolgens vol goede moed te starten met de reis. Deelnemers kregen op de startlocatie ook iets voor onderweg en het routeboekje mee.

Onderweg werden er en passant ook buurgemeentes aangedaan én werden er zelfs nog kort twee andere provincies bezocht. Uiteraard waren dat kleine noodzakelijke uitstapjes, want er is genoeg te zien in Westerveld zelf.

Om de rally nog actiever te maken, waren er ook een aantal opdrachten toegevoegd. Door het maken van deze opdrachten hopen we dat men nog meer van de geschiedenis, natuur en de gemeente meegekregen heeft.

De vier startlocaties waren: